דיפלומטיה ותקשורת בינלאומית
מרכזת תחום דעת: שרונה גודר
על תחום הדעת
תכנית הלימודים בדיפלומטיה ותקשורת בינלאומית מציעה לתלמידים ולתלמידות הזדמנות ללמוד, בשפה האנגלית, את רזי עולם התקשורת הבינלאומית. במסלול לומדים התלמידים והתלמידות את יסודות היחסים הבינלאומיים כמו גם ניהול משא ומתן וגישור.
תכנית הלימודים מכשירה את התלמיד.ה להתמודד עם מורכבויות בעולם סביבנו, ומאפשר.ת לו ולה לפתח זווית התבוננות אישית אודות דילמות הקיימות בזירה המקומית והבינלאומית. מדובר במגמה התנסותית במסגרתה התלמידים והתלמידות נחשפים לדרכי ניהול מו"מ, דיבייט, אסטרטגיות ופרקטיקות בתחום הדיפלומטיה והיחסים הבינלאומיים.
למי מתאים תחום הדעת?
המסלול מתאים לתלמידי 5 יח"ל אנגלית אשר מתעניינים ומתעניינות בתהליכים שקורים בעולם, נושאים הקשורים לפוליטיקה, תקשורת בין תרבותית, ויחסים בינלאומיים. המקצוע עוסק בנושאים הרלוונטים לחיים של כולנו כאזרחים של העולם. המגמה היא התנסותית כך שהתלמידים והתלמידות יעסקו בדיבייט, סימולציות ומקרי בוחן העוסקים בדילמות יום-יומיות תוך הבנה תהליכית של דינמיקות איזוריות ובינלאומיות. מטרת התכנית היא להעניק כלים וידע על מנת להבין את המציאות המורכבת בזירה הפוליטית העולמית.
כמו כן, היות שמדובר במגמה המתנהלת בשפה האנגלית, המגמה מתאימה למי שאוהב.ת את השפה, רוצה להשתפר בשפה ומעוניינ.ת לפתח את הכישורים בתחום זה מעבר לרמה של 5 יח"ל אנגלית בהבעה, בכתב ובקריאה.
נושאי הלימוד
נושאי הלימוד כוללים את לימודי הבסיס "מיומנויות התקשורת הבינלאומית" (3 יח"ל). התכנים מתקדים בדיפלומטיה, רב תרבותיות, מדיה ויחסים בינלאומיים. התלמידים יפתחו את מיומנויות הדיבור, דיון, מנהיגות ועבודת צוות.
בנוסף, הלומדים והלומדות במסלול ירחיבו את נושא הלימוד "ישוב וניהול סכסוכים" (2 יח"ל) ובו יחשפו למאפיינים של סכסוך, מה עומד בבסיסו וכיצד ניתן לגשר על פערים. תהליך הלמידה תרחישי במהותו וכולל חקירה ותיאוריה מעשית.